Besöksmål i Söderbykarl:

Erikskulle
Söderbykarls fornminnes- och hembygdsförening är Stockholms läns äldsta hembygdsförening, bildad redan 1918. Föreningen äger och förvaltar Erikskulle museum och hembygdsgård. Syftet är att vårda, bevara och sprida kunskap om den lokala historien - dess byggnader, föremål, traditioner, levnadsvillkor mm.

Karls kyrkoruin
Karls kyrkoruin är resterna efter en medeltida kyrka, som enligt traditionen var tillägnad Sankt Karlung, Roslagens skyddshelgon. Ruinen ligger utmed Riksväg 76 och strax nordost om ett gammalt skolhus i Sebende i Söderby-Karls socken, ungefär halvvägs mellan Estuna kyrka och Söderby-Karls kyrka.

Norröra (Saltkråkan)
Med Blidösundsbolaget kan du ta ångbåt ut till Norröra där Astrid Lindgrens omtyckta Saltkråkan spelades in. En upplevelse för hela familjen!

Kullsta friluftsteater
Det har blivit en tradition att gå på utomhusteater mitt i grönaste Roslagen. Ta med dig egen picknick eller njut av det som erbjuds på plats.

Grisslehamn
Besök Albert Engströms museum, dansa på traditionell dansbana eller varför inte bara njuta av klippbad? Kanske köpa med sig något gott från rökeriet hem, eller varför inte slå sig ner i lugn och ro på en av serveringarna i hamnen?