Besöksmål och smultronställen

Låt oss berätta om några av våra smultronställen och andra platser i närheten som du bör besöka när du är i Söderbykarl. Här har du alltid närhet till både natur, kultur och socialt liv.


Erikskulle

Söderbykarls fornminnes- och hembygdsförening är Stockholms läns äldsta hembygdsförening, bildad redan 1918. Föreningen äger och förvaltar Erikskulle museum och hembygdsgård. Syftet är att vårda, bevara och sprida kunskap om den lokala historien - dess byggnader, föremål, traditioner, levnadsvillkor mm. Läs mer.


Karls kyrkoruin

Karls kyrkoruin är resterna efter en medeltida kyrka, som enligt traditionen var tillägnad Sankt Karlung, Roslagens skyddshelgon. Ruinen ligger utmed Riksväg 76 och strax nordost om ett gammalt skolhus i Sebende i Söderby-Karls socken, ungefär halvvägs mellan Estuna kyrka och Söderby-Karls kyrka. Läs mer.


Norröra (mer känt som Saltkråkan)

Med Blidösundsbolaget kan du ta ångbåt ut till Norröra där Astrid Lindgrens omtyckta Saltkråkan spelades in. En upplevelse för hela familjen! Läs mer.


IMG_0663.JPG

Kullsta friluftsteater

Det har blivit en tradition att gå på utomhusteater mitt i grönaste Roslagen. Ta med dig egen picknick eller njut av det som erbjuds på plats. Läs mer.


Grisslehamn

Besök Albert Engströms museum, dansa på traditionell dansbana eller varför inte bara njuta av klippbad? Kanske köpa med sig något gott från rökeriet hem, eller varför inte slå sig ner i lugn och ro på en av serveringarna i hamnen? Läs mer.